Vesti
06.04.2017
Odlazak posle 22 meseca

Slogini košarkaši su obezbedili opstanak u Mocart KLS, ali to ni izbliza nije rešilo probleme u kojima se već godinama nalazi klub sa Ibarskog keja. Pre dve godine je funkciju direktora kluba preuzeo Milovan Kime Bogojević, bivši košarkaš i legendarni trener kraljevačkog prvoligaša, koji se tako posle mnogo vremena vratio u Slogu. Ipak, klub svoje mladosti popularni Kime je odlučio da ponovo napusti.

Podneo sam ostavku,a razlog je što nisam uspeo da obezbedim sistem koji bi obezbedio da deca ne odlaze iz Kraljeva i kluba pre vremena. Borio sam se sa tim problemom puna 22 meseca, pokušao na sve načine da uradim nešto više, ali jednostavno nije vredelo. Moja odgovornost je najveća, s obzirom na funkciju koju sam imao i zato sam se povukao – mirnim glasom kazuje Milovan Bogojević.

Milovan Kime Bogojević

Preprani odlazak dece iz matičnog kluba i rodnog grada problem je svih košarkaških sredina u unutrašnjosti Srbije.

To je tačno i teško da će uskoro taj problem biti iskorenjen. Za Slogu je to veliki problem, jer neće biti u prilici da selektira tim koji bi u dužem vremenskom periodu igrao zajedno. U tom slučaju se problem rešava dovođenjem igrača sa strane,a zna se u kakvoj je finansijskoj situaciji klub. Pravi Gordijev čvor.

Odlazak iz Sloge nije lak dosadašnjem direktoru kluba.

Ja iz Sloge nikada nisam otišao, uvek sam tu, to je moja druga kuća. Pratio sam i ranije Slogu, pratiću i dalje i uvek biti spremna da pomognem. Porastao sam na Ibarskom keju, postigao prvi koš u popularnoj „kutiji šibica“, to je nešto što se uvek pamti, ako i onaj istorijski ulazak u Prvu ligu SFRJ 1984. godine. Sloga i ja smo nerazdvojni.

Priznati košakraški stručnjak ima planove za budućnost.

Nalazim se u najboljim godinama i tek planiram da radim. Dakle, nemam nameru da stanem ili da sde odmaram, očekujem da se vrlo brzo vratim na košarkaški teren, gde se najbolje osećam – zaključuje Milovan Kime Bogojević.

 

Nezvanični sajt Košarkaškog Kluba
Sloga Kraljevo

 
     
 

Košarkaška liga Srbije

Poslednji rezultat
15.kolo 20.01.2018
Sloga - Metalac
76:107
 
Naredna utakmica
16.kolo
Spartak - Sloga
 
 
Tabela
1 Dynamic 27
2 Metalac 25
3 Borac 24
4 Vršac 24
5 Zlatibor 23
6 Vojvodina 23
7 Tamiš 23
8 Mladost Admiral 22
9 OKK Beograd 22
10 Beovuk 72 22
11 Spartak 22
12 Dunav 22
13 KKK Radnički 17
14 Sloga 16